Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко малки проблемчета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко малки проблемчета

Привет .
    Имам няколко оплаквания от АЛФОНСО .
    Малко ми пари номера но ще ги изчистя с ваша помощ .
    1-о парното духаше от 0 до 4 а сега диха само на 4 и недуха горещо а топли4ко ... ?
    2-о купето ми скърца от кум вратите или гредите незнам точно каде какво да проверя каде да погледна ама не е странен звък а скърцане ?
    3-о изтичами хидравличната течност от някаде но не е от казан4ето ?
    4-о давами мн лош разход смених масло + горивен филтър , въздушен филтър кабели свещи за 2-и път в продължение на 2 месеца и пак дава същия разход ... ?

Еми за сега е това ще съм ви много благодарен ако помогнете в което не се самнявам
    Alfa 146 1.4 boxer !

1.Термостат и става баня
    2.Мисля,че е от ключалките.Трябва да махнеш корите на вратите и да ги смажеш.
    3.Нямам идея.
    4.Разхода на моя боксер 1.6 е 12 градско.На твоя трябва да е толкова г/д.Боксерите харчат повечко.
    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от zaryto
      1.Термостат и става баня
      2.Мисля,че е от ключалките.Трябва да махнеш корите на вратите и да ги смажеш.
      3.Нямам идея.
      4.Разхода на моя боксер 1.6 е 12 градско.На твоя трябва да е толкова г/д.Боксерите харчат повечко.
      Мерси много колега това с терпостата ще го проверя още утре , а относно ключалките мисля че си прав сега се прибирам и когато скърца колата като е в движение сега пробвах да предърпам корите и като ги дръпна яката спира да скърца и хлопа само кората на багажника ... ще проверя дали е от самите кори и ключалките ще смажа и така .
      Alfa 146 1.4 boxer !

Comment

1. Най-вероятно ти е изгорял реостата за степените, затва нямаш 1-3 а само 4. За хладкото както ти казва колегата - термостат, тогава и двг не загрява достатъчно.
        2. ключалки
        3. Иди на диагностика, от много неща може да е.
        4. погледни си рейката, ако са скъсани маншоните почва да капе оттам
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

2. ключалки

Бравите не ключалките пръскай ги обилно с ВД 40 през 2 месеца и няма да имаш проблеми
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Скърцъщите ключалки са запазена марка на алфа :P

Alfa boxer 1.3i --- 8V --- Boxer --- 90Hp/6000 Obr/min --- 113Nm/4500 Obr/min --- 0-100/11,5s --- Vmax/180km/h
            FIAT STILO 1.9jTD 16V 115HP vMAX 205km/h 4.8л/100km

Comment

Първоначално публикувано от Mury
              .....Бравите не ключалките ....
              по инерция написах ключалки

Бравите да
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от xaus
                Скърцъщите ключалки са запазена марка на алфа :P
                Стига с тея ключалки бре хора,разбирам че имате желание да помогнете,но когато не сте сигурни недейте да пишете глупости Подвеждате хората,я си представете сега,ако не бях пояснил,човека щеше да си напръска ключалките и нямаше да спре да скърца-щеше да пусне нова тема и ...........................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

искам и аз да питам за този реостат на степените, защото и аз имам същия проблем - не ми работят 1-3 -степен. каква му е цената и колко ще струва направата му
                  146 1.4 TS 10.97

Comment

Кой я изруси тая глупост бре "ключалки"

Ама и Вие да н видите нещо!
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Най-често прекъсва термозащитата, която е в близост до реостата и последователно свързана с него. Оригиналният термопредпазител е за 98 градуса, но в магазините за електроника "Пасат" има за 96 градуса - 0.90 лв и за 99 градуса - 0.60 лв.
                      Необходимо е да се внимава ако при смяната на термопредпазителя се използва поялник, защото има опасност защитата да прекъсне отново.
                      Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

2. ключалки

Бравите не ключалките пръскай ги обилно с ВД 40 през 2 месеца и няма да имаш проблеми
                        кое е брава точно? инак казано кое пръскате в вд40?
                        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                        Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                          2. ключалки

кое е брава точно? инак казано кое пръскате в вд40?
                          Това бре Владе,дето като отвориш вратата се пада отстрани пръскай обилно,не пести матряла

Comment

това дето не ти духа на малките степени може да е и от самия ключ за степените, пластинките им се нагряват и прорадат назад и не контактуват. освен това боксерите загряват по - трудо и по- бавно, особено зимата
                            НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Това бре Владе,дето като отвориш вратата се пада отстрани пръскай обилно,не пести матряла
                              Ако не беше уточнил, нямаше да се разбере наистина.
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X